Retsept 2 kg
Toorained
Biskviit
Nisujahu 0,140Suhkur 0,120
Muna 0,300/6 tk
Immutus
Suhkur 0,160Vesi 0,180
Kreem
Kohupiim 0,500Margariin Creme 0,190
Frio vaniljekreemi pulber 0,050
Vesi 0,120
Tuhksuhkur 0,230
Sidruniaroom 0,008
Želee
Claro 0,025Suhkur 0,050
Vesi 0,325
Toiduvärv 0,002
Viimistlus
Kookoshelbed 0,050Puuviljad 0,268
Valmistamine
Biskviit
Muna valged vahustatakse suhkruga tugevaks vahuks. Suhkrut hakatakse lisama jao kaupa alles siis kui valge juba korralikult vahus on. Lisatakse munakollased ja segatakse õrnalt juurde sõelutud jahu. 2 kg tordi puhul kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi. Küpsetasin 22 minutit 185 kraadises ahjus. Biskviit tuleb korralikult maha jahutada.Ilus kõrge biskviit |
Immutus
Suhkur ja vesi keedetakse. Kuna kogus on väike siis kaua keeta ei tohi, pigem lase hetkeks keema ja on hea. Jahutakse.Kreem
Creme vahustatakse tuhksuhkruga korralikult vahtu. Minul kulus selleks 40 minutit. Frio segatakse veega ja lisatakse cremele ning jätkatakse vahustamist. Friot ei soovita liiga varakult valmis segada, muidu hangub see liiga kõvaks ja võib hiljem jätta kreemi sisse tükid. Kohupiim vahutatakse eraldi vahule ja siis lisatakse kreemi hulka. Minul oli kohupiim nii pehme ja väikeseteraline, et lisasin kohupiima otse kreemile ja vahustasin koos.Viimistlus
Puhastasin puuviljad ja lõikasin sobivateks kujudeks.Lisaks olid ka rohelised viinamarjad, mis lõikasin lihtsalt pooleks |
Keetsin valmis ka želee. Lasin vee keema ja sinna sisse valasin claro ja suhkru segu. Kuumutasin keemiseni ja võtsin tekkinud vahu ära. Jätsin jahtuma.
Tordi kokkupanek
Biskviidi lõikasin kaheks ( oleks võinud ka kolmeks lõigata) ja immutasin .Tordi alumiseks pooleks jäi biskviidi pealmine poole ja peale jäi alumine pool. kahe biskviidikihi vahele pani enamvähem poole kreemi kogusest.
Katsin tordi pealmise osa ja küljed samuti kreemiga.
Küljed viimistlesin valgete kookoshelvestega.
Puuviljade asetuse mõtlesin enne tordile panekut läbi. Kuna tort oli mõeldud 20 aastasele neiule, siis otsustasin lille ornamendi kasuks.
Puuviljad katsin želeega. Tähtis on, et kõik saaks ilusti kaetud, siis ei hakka puuviljad kuivama, või veel hullem hallitama.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar