Retsept 35 tk
Suhkruline taigen
Toorained kg
Nisujahu 0,210Tuhksuhkur 0,210
Muna 0,050
Piim 0,210
Vanilje 0,002
Suhkrulise taigna valmistamine
Segasin kõik ained omavahel ühtlaseks taignaks. Vedelikku lisan jaokaupa, sest mulle tundub, et nii on väiksem võimalus tükkide tekkeks.Rohelisega pritsisin lehe ja pruuniga tõmbasin sisse rootsu. Küpsetatud. |
Kahekesi jõudsime lõpuks ilusti 8 tk ära keerata. |
Torukeste keeramiseks kasutasime metallist koonuste ja kinnaste abi. |
Konjaki kreem
Toorained kg
Creme margariin 0,332
Kondenspiim 0,133
Tuhksuhkur 0,179
Brändi 0,105
Samal ajal kui toimus torukeste küpsetamine, vahustus Creme kohevaks massiks. Lisasin kondenspiima ja tuhksuhkru ning lasin vahustada ühtlase massini. Alles siis hakkasin lisama Brändit ja seda tegin jaokaupa.
Torukesed täitsime kreemiga terves ulatuses ja panime need siis sügavkülmikusse, et nad kiirelt tahkuksid.
Torukese ülemine kreemi pind tuleb toruga ühtlaseks tõmmata. |
Viimistlus
Tooraine kg
Šokolaad 0,315Pähkel 0,112
Õli 0,0180
Martsipan
Toiduvärv
Kui torukesed on piisavalt külmas hangunud, siis kastetakse need sulašokolaadi sisse, kuhu on sisse segatud ka väike kogus õli, et hammustades hiljem šokolaad kohe pudenema ei hakkaks.
Eelnevalt olid valmis meisterdatud väikesed martsipani lilled ja värvitud roheliseks röstitud ja tükeldatud pähkel.
Kohe kui torukesed šokolaadi sisse kastetud, tuleb need ka kaunistada.
Valmistasime 50 mini konjakitorukest kaaluga umbes 12-14 g. |
Kuna värvisin natuke liiga palju taigent pruuniks ja roheliseks, siis ei tulnud 35 konjakitorukese retseptist 50 konjakitoru välja. Pidin valmistama uuesti taigna 15 tükile. Lõpuks saime kuskil 80 torukest kokku. Kreemi jätkus neile kõigile ilusti 35 tava suuruses torukese retseptist.
Leht sobis kollaste lilledega väga hästi kokku ja lõpptulemusega jäin väga rahule.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar