kolmapäev, 23. aprill 2014

Mocca känd

Retsept 45 tk, ühe tk kaal 70 g

Biskviit

Tooraine kg

Jahu 0,495
Muna 1,080
Suhkur 0,495

Valmistamine

Vahustasime munavalge suhkruga tugevaks vahuks ja  lisasime lõpus munakollase. segasime juurde sõelutud jahu. Eelnevalt joonisasime küpsetuspaberile umbes 5-6 cm läbimõõduga ringid ja pritsisime 90 ringi suurust bušeed. Pritsisime ka umbes 100 väikest umbes 1,5 cm suurust nööbikest. Ülejäänud biskviittaignast küpsetasime plaadibiskviidi, mille hiljem sai puruks teha.
Seenemütsikesed 

Biskviidipuru

Kohvi-võikreem

Tooraine kg

Kondenspiim 0,180
Tuhksuhkur 0,495
Creme margariin 0,990
Vanilli aroom 0,005
Kohvi ekstrakt:
Kohv 0,022
Vesi 0,135

Valmistamine

Valmistatakse kange kohvi tõmmis ja jahutatakse. Vahustatakse Creme, tuhksuhkur ja kondenspiim. Kui kohvi ekstrakt on jahtunud, vahustatakse ka see kreemi sisse. Kreem jääb kohev ja õhuline.
Kohvikreem

Siirup

Tooraine kg

Suhkur 0,630
Vesi 0,630

Valmistamine

Veest ja suhkrust keedetakse umbes 2-3 minutiga siirup.

Viimistlus

Tooraine kg

Keedis 0,090
Šokolaad 0,090

Valmistamine

 Bušeed immutatakse korralikult.


 Kahe bušee vahele pritsitakse kreemi umbes 22-24 g.
 Koogi ääred kaetakse korralikult ühtlaselt kreemiga ja seejärel veeretatakse koogikest biskviidipurus.

Kookidele pritsitakse peale kreem. Kreemi võib pritsida sikasakiliselt või ringi kujuliselt. Ümmarguse tüllega pritsitakse seene jalad ja peale asetatakse väike biskviidi nööbike.
Šokolaadist pritsitakse lehvikud, või oma äranägemise järgi figuurid ja need torgatakse kreemi sisse. Kännule pritsitakse peale ka väike moositäpp.
Värvisime natukene biskviidipuru roheliseks ja pudistasime koogile. See annab sambla efekti.
 Koogid on lihtsad ja väga efektse välimusega!

Retsepti peaks natukene parandama ja muutma. Bušeed peaks pritsima suuremad kui 5 cm, pigem umbes 7-8 cm, sest muidu koosneb kook liiga suures osas ainult kreemist. Ja praegusel juhul oligi probleemiks see, et kreemist jätkus vaid 24 koogile. Kui bušeesid suurendada, siis peaks kreemi kogust suurendama umbes 1/4 võrra.
Minule meeldiks kui kahe bušee vahel oleks lisaks kreemikihile veel ka hapuka moosi kiht. Muidu jääb kook minu jaoks natuke liiga läilaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar