reede, 9. mai 2014

Konjakitoru

Retsept 35 tk

Suhkruline taigen

Toorained kg

Nisujahu 0,210
Tuhksuhkur 0,210
Muna 0,050
Piim 0,210
Vanilje 0,002

Suhkrulise taigna valmistamine

Segasin kõik ained omavahel ühtlaseks taignaks. Vedelikku lisan jaokaupa, sest mulle tundub, et nii on väiksem võimalus tükkide tekkeks.




   Värvisin väikese koguse taignast roheliseks ja pruuniks, et valmistada sellest hiljem kaunistamiseks vajaminevaid lehti. Taigna lastin silikonmatile läbi küpsetuspaberist valmistatud pritskoti, mille auk peab olema võimalikult pisikene.
Rohelisega pritsisin lehe ja pruuniga tõmbasin sisse rootsu. Küpsetatud.
Kuna tegime mini konjakitorusid, siis tegime torukesed ka tunduvalt väiksemalt. Tava suurusega konjakitoru on umbes 12 cm diameetriga, siis nende konjakitorude diameetriks püüdsime saada 6-7 cm. Küpsetasime 190 kraadiga, kuni tooted hakkasid ahjus pruunikat ilmet võtma. Liialt ära küpsetada ei tohtinud, muidu lähksid rulli keeramisel kergesti katki.
Kahekesi jõudsime lõpuks ilusti 8 tk ära keerata.


Torukeste keeramiseks kasutasime metallist koonuste ja kinnaste abi.

Konjaki kreem

Toorained kg

Creme margariin 0,332
Kondenspiim 0,133
Tuhksuhkur 0,179
Brändi 0,105

Samal ajal kui toimus torukeste küpsetamine, vahustus Creme kohevaks massiks. Lisasin kondenspiima ja tuhksuhkru ning lasin vahustada ühtlase massini. Alles siis hakkasin lisama Brändit ja seda tegin jaokaupa.
Torukesed täitsime kreemiga terves ulatuses ja panime need siis sügavkülmikusse, et nad kiirelt tahkuksid.
Torukese ülemine kreemi pind tuleb toruga ühtlaseks tõmmata.

 Viimistlus

Tooraine kg

Šokolaad 0,315
Pähkel 0,112
Õli 0,0180
Martsipan
Toiduvärv

Kui torukesed on piisavalt külmas hangunud, siis kastetakse need sulašokolaadi sisse, kuhu on sisse segatud ka väike kogus õli, et hammustades hiljem šokolaad kohe pudenema ei hakkaks.
Eelnevalt olid valmis meisterdatud väikesed martsipani lilled ja värvitud roheliseks röstitud ja tükeldatud pähkel.
Kohe kui torukesed šokolaadi sisse kastetud, tuleb need ka kaunistada.
Valmistasime 50 mini konjakitorukest kaaluga umbes 12-14 g.

 Kuna värvisin natuke liiga palju taigent pruuniks ja roheliseks, siis ei tulnud 35 konjakitorukese retseptist 50 konjakitoru välja. Pidin valmistama uuesti taigna 15 tükile. Lõpuks saime kuskil 80 torukest kokku. Kreemi jätkus neile kõigile ilusti 35 tava suuruses torukese retseptist.
Leht sobis kollaste lilledega väga hästi kokku ja lõpptulemusega jäin väga rahule.



 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar