kolmapäev, 20. november 2013

Konjakitoru

Retsept 30 tk

Suhkruline taigen

Toorained

Nisujahu 0,180
Tuhksuhkur 0,180
Muna 0,043
Piim 0,180
Vanilje 0,002

Suhkrulise taigna valmistamine

Kõik toorained segatakse omavahel kokku. Võib segada ka miksri/ vahustajaga, oluline, et ei oleks taignas tükke. Taigen võib enne küpsetamist külmkapis seista. Selle taigna puhul pole oluline, et tuleks kohe küpsetada.

Suhkrulise taigna küpsetamine

Kõigepealt määritakse küpsetusplaat õrnalt õliga, või kasutatakse küpsetamisel silikoonmatti. Seejärel pannakse plaadile u 1 supilusika täis (15 g) taigent ja aetakse ringikujuliselt ühtlaselt laiali. Soovitatav panna alguses korraga plaadile 4-6 tükki. Tooted pannakse 200°C ahju ja küpsetatakse kuni toote ääred ilusad pruunid. Selleks kulub umbes 4-6 minutit.
Tooted tuleb võtta kuumalt plaadilt, näiteks noaga ja kiiresti näppude vahel koonuseks rullida. Oluline on seda kiiresti teha, sest need tooted muutuvad jahtudes üsna kiiresti kõvaks, ja siis tema kuju muuta pole enam võimalik.

Konjaki kreem

Toorained

Creme margariin 0,285
Kondenspiim 0,144
Tuhksuhkur 0,153
Brändi 0,090

Kreemi valmistamine

Vahusta kreemi margariin kohevaks vahuks. Lisa kondenspiim ja jätka vahustamist. Lisa tuhksuhkur ja vahusta seni, kuni kreem on hästi õhuline. Selleks kulub umbes 20-30 minutit. Kõige lõpus lisatakse brändi ja vahustatakse seni, kuni see on kreemiga ühinenud.
Kreem pannakse pritskotti ja väikese ümmarguse tüllega pritsitakse koonuse sisse (22 g). Tähtis on, et koonus saaks ülemise ääreni täis. Vajadusel, võib toru alt poolt tühjemaks jätta. Koonuse ülemine ava tuleb lusikaga kreemiga sirgeks tõmmata. Ei tohi toru ääri keemiga kokku teha.Tulemus peab olema puhas ja korrektne. Torukesed asetatakse külmikusse tahenema.

Šokolaad ja pähkel

Tooraine

Šokolaad 0,270
Pähkel 0,096
Õli 0,015

Viimistlemine

Šokolaad sulatatakse vesivannil või mikrolaine ahjus, lisatakse õli ja segatakse korralikult läbi. Eelnevalt röstitud pähklid puistatakse kandikule. Konjakitorudel kastetakse kreemine ots ja osaliselt pool külge viltuselt šokolaadi sisse ja seejärel pähklite sisse. Konjaki toru kaal peab olema 40 grammi.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar