Retsept 1kg
Taigen
Nisujahu 0,560Suhkur 0,310
Muna 0,125
Margariin 0,395
Kakao 0,045
Vesi 0,090
Taigna valmistus juhend
Margariin vahustatakse suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Margariinist sõltub vahustamis aeg. Kvaliteetse margariiniga võtab see vähema aega. Meie tegime Hea margariiniga ja vahustasime kuskil 40 minutit ja tulemus polnud ikkagi see mida ootasime.Vahustamist jätkates lisatakse järk-järgult munad. Jällegi oleneb saadava massi konsistents margariini kvaliteedist. Meie kasutatud Hea margariiniga saime munade lisamise lõpp tulemuseks paksu margariini tükkidega supi, mitte kreemja ja õhulise massi. Peale munade lisamist vahustatakse ühtlase massi saamiseni. Sõelutud jahu segatakse taignasse võimalikult väheste liigutustega.Pritsimine
Toode pritsitakse küpsetuspaberiga kaetud plaadile nr. 12 sakilise tüllega ringi kujuliselt umbes 2,5 cm läbimõõdugaTähtis on, et kõik küpsised oleksid ühe suurused, et ahjus kõik samaaegselt küpseksid. Pigem võivad küpsised olla väiksemad, kui suuremad, sest suuremad küpsised jäävad seest nätskeks.
Küpsise pritsimise suund |
Pritsitud küpsis |
Raske on hoida ühtlast kuju ja suurust |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar