pühapäev, 10. november 2013

Küpsis "Narva"

Retsept 1kg

Taigen

Nisujahu 0,560
Suhkur 0,310
Muna 0,125
Margariin 0,395
Kakao 0,045
Vesi 0,090

Taigna valmistus juhend

Margariin vahustatakse suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Margariinist sõltub vahustamis aeg. Kvaliteetse margariiniga võtab see vähema aega. Meie tegime Hea margariiniga ja vahustasime kuskil 40 minutit ja tulemus polnud ikkagi see mida ootasime.Vahustamist jätkates lisatakse järk-järgult munad. Jällegi oleneb saadava massi konsistents margariini kvaliteedist. Meie kasutatud Hea margariiniga saime munade lisamise lõpp tulemuseks paksu margariini tükkidega supi, mitte kreemja ja õhulise massi. Peale munade lisamist vahustatakse ühtlase massi saamiseni.  Sõelutud jahu segatakse taignasse võimalikult väheste liigutustega.

Pritsimine

Toode pritsitakse küpsetuspaberiga kaetud plaadile nr. 12 sakilise tüllega ringi kujuliselt umbes 2,5 cm läbimõõduga
Tähtis on, et kõik küpsised oleksid ühe suurused, et ahjus kõik samaaegselt küpseksid. Pigem võivad küpsised olla väiksemad, kui suuremad, sest suuremad küpsised jäävad seest nätskeks.

Küpsise pritsimise suund
Pritsitud küpsis

 

 

 

 

 

Raske on hoida ühtlast kuju ja suurust

Küpsetamine

Tooteid küpsetatakse 200 °C juures  10minutit. Meie küpsetasime 198 °C 10-13 minutit. 10-13 minutit selle pärast ,et olime sunnitud mõned plaadid varem välja võtma ja need plaadid, millel küpsised suuremad olid jäid kauemaks ahju, kuid sellegi poolest jäid nad seest pigem nätskeks.


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar