Retsept 1kg
Toorained
Nisujahu 0,350
Suhkur 0,450
Muna valge 0,237
Margariin 0,350
Pähkel 0,090
Rosin 0,090
Taigna valmistamine
Pane margariin ja suhkur vahustama. Samal ajal haki pähkel ja rosin võimalikult väikesteks tükkideks. Kui margariin on korralikult vahus ( vaht on hele ja õhuline), siis lisa jao kaupa muna valge. Vahusta kuni ühtlase massi saamiseni. Ette vaatlik peab olema üle vahustamisega. Samuti on oluline, et margariin oleks kvaliteetne, et ei tekiks margariini pudrust suppi. Margariinist sõltub ka toote maitse. Seejärel sega taignasse ettevaatlikult rosinad ja pähklid ning eelnevalt sõelutud jahu.
Pritsimine
Taignast pritsitakse ümmarguse tüllega väikesed (u 1,5 cm läbimõõduga) ühe suurused küpsised. Kõik küpsised peavad olema ühe suurused, et küpsemisel ei tekiks olukorda, kus osad küpsised on kõrbenud ja teised veel pool toored.
Küpsetamine
Tooted küpsetatakse 200°C umbes 4-6 minutit, kuni nad on ilusad kuldpruunid. Kuna küpsised on väga väikesed, siis on oht, et lähevad väga kiirelt kõrbema.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar