Sefiir
Toorained
Munavalge pulber 0,030Vesi 0,270
Suhkur 0,600
Sefiiri valmistamine
Pane suhkrule vesi peale, nii et suhkur oleks üleni märg ja siis potiga pliidile. Ülejäänud vesi sega munavalge pulbriga. Vajadusel kurna läbi sõela ja siis alustatakse vahustamist. Alguses vahustatakse aeglaselt ja kui juba ilus vaht tekkimas siis lisatakse kiirust.Siirup keedetakse umbes 125 °C. Siirup on paks ja mullid muutuvad paksemaks. Lusikalt tilgutades tekib pikk niit. Selleks kulus meil 15 minutit.
Siirup valatakse vahustunud munavalge massi hulka peene joana ja jätkatakse vahustamist kuni mass hakkab vahustusnõu seintelt lahti lööma ja tekib nö. "plödisev" heli.
Tähtis on ajastada nii siirupi valmimine kui ka muna vahustumine ühele ajale. Meil juhtus paraku nii, et siirup sai enne valmis, kui munavalge vahus oli. Võtsime siirupi pliidilt ja ootasime kuna munavalge valmis, siis panime uuesti pliidile ja lasime uuesti korraks keema.
Tordi katmine sefiiriga
Enne pritsimist katsime tordi pinna ühtlase õhukese sefiiri kihiga.
Pritsimine
Korv
Alustasime korvi pritsimisega. Selleks kasutasime sakilist nr. 10 tüllet.
Skeem korvi pritsimiseks |
Pildil näha korvi ühendus koht, seda võiks proovida paremini teha. |
Roos
Roosi pritsimiseks kasutatakse roosi tüllet ja roosi naela. Tüllet hoitakse kitsas osa üleval pool ja natukene ülemine osa väljapoole viltu. Iga kroonlehe keskel algab järgmine kroonleht.
Tibu
Tibu tegime suure ümmarguse otsaga tüllet kasutades. Piklik keha, külgedele tiivad ja seejärel pea. Väikese ümmarguse tüllega tegime noka ja harja.
Roosid, tibu ja lõngakerad |
Lõngakerad
Alustuseks tegime kera kujutise suure ümmarguse tüllega. Sellele tegime lõnga triibud peale peenikese tüllega. Lõnga panime mitme kihiliselt ja mitme suunaliselt jooksma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar